Blog Yazıları

Marka Sorgulama Nasıl Yapılır?

In:
Like Up:
Like Down:
Üretildi:
27 Ara 2019

Marka Sorgulama Nasıl Yapılır ve bu konu hakkında hiçbir şey bilmiyorsanız bu konu ile ilgili yazıyı okumanız size faydası olacaktır. Marka sorgulama işlemine başlamadan önce marka isminiz konusunda net bir karar almalısınız daha marka sorgulama esnasında sınıf kavramına dikkat etmelisiniz.

Marka tescil sorgulama işlemini etescil.com adresimizden web sayfası aracılığı ile marka isminiz girerek markanızın daha önce başkaları tarafından alınıp alınmadığı yad a tescile uygun olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Eğer marka sorgulama sonucunda marka isminiz başkası tarafından kullanılıyorsa dilerseniz itiraz gibi işlemlerde yardımcı oluyoruz. Yine marka sorgulama sonucunda tescile uygunsa marka tescil işlemleri için etescil.com bünyesindeki tecrübeli danışman kadromuz sizlere yardımcı olamaya hazırdır.

Marka sorgulama işlemi yapılacak ismin ilk önce dijital ve baskı hali incelenmeli, şuna kesinlikle dikkate edilmelidir patent tarafından incelenen ve marka sorgulaması yapılan isim, logolar yüzeysel olarak benzerlik var ise hemen ret ediliyor. Bu işlemi konusunda uzman biri tarafından yapılması gerekir. Yoksa marka sorgulaması yapılan ve benzemiyor diye işinde uzman olmayan kişiler tarafından verilen marka başvurular çoğunlukla eleniyor. Bunun sonucunda hem marka sorgulama hizmeti hem de tescil hizmet bedeli ödeyerek zarar ediyorsunuz. Etescil.com size marka sorgulama ve başvuru konusunda yardımcı olarak maliyetlerden kurtarmış oluyor.

Marka sorgulamada yine dikkat edilecek en önemli konulardan biri marka tescil yapmak istediğiniz ismin çalışma alanı ve sınıfını doğru belirlemeniz gerekmektedir. Marka sorgulaması sonucunda benzersiz olsa dahi başvuru esnasında ticari alanınızın dışındaki farklı bir marka tescil sınıfına başvurursanız marka tesciliniz başkaları tarafından suiistimal edilmeye açık olacaktır.

Marka Sorgulaması nasıl yapılır diye artık düşünmeyeceksiniz, güvenilirliğini yurt içinde ispat etmiş etescil.com ailesi ve ortakları sayesinde marka tescili yapmak istediğinizde bu artık sizin için bir sorun olmaktan çıkacak ve web sayfamızda etescil.com adresine giderek marka sorgulama işlemini kolaylıkla yapabileceksiniz.

Etiketler:

1 Yorumlar

Mehmet
Güzel bir açıklama olmuş. Teşekkürler...

Yorum yazınız

51545

Karakter Limiti 400