Blog Yazıları

Marka Tescil İşlemi Nedir

ile:
In:
Like Up:
Like Down:
Üretildi:
22 Kas 2019

Marka, işletmelerin veya kuruluşların imajlarını diğer kişi ve kurumlara açık bir şekilde ifade edip onlardan ayırt edici olmasını sağlar ve terim, sözcük, tasarım gibi farklı bileşenlerden oluşabilir. Bir işletme veya kuruluşun tüm varlığını ifade ettiğinden, mutlaka korunmalı ve marka tescili alınmalıdır. mMarka tescili, yetkili kurumlar tarafından markanın ait olduğu kişi veya kurumlara verilen, onlara ait olduğunu belirten bir belgelendirme çeşididir. Marka tescili ile marka koruma altına alınır. İşletme ve kuruluşların iş modellerini ve ürünlerini geliştirebilmeleri açısından sürdürülebilirliğe de etkisi olduğundan marka tescili olmazsa olmazlar arasındadır. Marka tescil belgesi 10 yıl geçerliliğini korumakta; işletme veya kuruluşların her 10 yılda bir marka tescillerini yenilemeleri gerekmektedir. İşletmenizin sürdürebilirliğini arttırma deneyimi için NKolayOfis’i ücretsiz deneyin.

Marka Tescili Başvurusu Nasıl Yapılır?

İşletme veya kuruluşların tescilini almak istedikleri marka, eğer bir başka marka ile önemli benzerlikler göstermiyorsa marka tescil süreci başlatılabilmektedir. Başvuru yapmak isteyen kişi veya kuruluşlar doğrudan veya çevrimiçi olmak üzere Türk Patent Enstitüsüne başvurarak süreci başlatabilirler. Belirli süreçler ve çeşitli uzman incelemelerinden sonra, başvuru yapan markalar Türk Patent Enstitüsü tarafından yayımlanır; itiraz olup olmamasına bakılarak başvuru sahibine marka tescil belgesi verilip verilmeyeceğine karar verilir. Bu süreç ortalama 10 ay sürebilmektedir.

14 Gün Ücretsiz Dene

NKolayOfis artık sizin markanız

Marka Tescilinin Faydaları Nelerdir?

Günümüzde karşılaşılan en büyük problemlerden biri sahte ürün veya taklit hizmetlerin piyasaya sürülmesi, pazarlanması ve satışa çıkarılmasıdır. Marka tescili ile bunun önüne geçilebilir ve asıl ürün veya fikir sahiplerinin hukuki yollara başvurabilmeleri sağlanır. Tescil süreci 10 yıl olduğundan, işletme veya kuruluşlar her 10 yılda bir tescil belgelerini yeniledikleri takdirde markalarını koruma altına alabilirler; bu büyük bir güvence sağlamaktadır. İşletme veya kurumlar marka tescillerini aldıktan sonra kendileri ile aynı sektörde olan işletme veya kuruluşlar bu markayı kullanamamaktadır. Herhangi bir hak ihlali söz konusu olduğunda ise, marka tescili kendilerine ait olduğundan işletme veya kuruluşlar hukuki yaptırım uygulanmasını sağlayabilirler.

İlginizi Çekebilecek Diğer İçerikler:

Satış Yönetimi

Bulut Bilişim Nedir? Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler için Önemi

Girişimcilik ve İşletme Kurma Hakkında Bilmeniz Gerekenler

1 Yorumlar

Mehmet
Daha fazla içerik bekliyoruz.

Yorum yazınız

19976

Karakter Limiti 400